En liten smakebit av Nicosia – verdens siste delte by

En liten smakebit av Nicosia – verdens siste delte by

Jeg elsker å ha venner og familie på besøk! Det er også en perfekt mulighet til å utforske mer av Kypros. Da vi hadde besøk i August, bestemte vi oss for å ta to dager og en overnatting på Nord-Kypros. På vei til Kyrenia stoppet vi en tur i Nicosia eller Levkosia, som er den største byen på Kypros og hovedstaden. Den delte byen. Verdens siste delte by. Her må du ha med deg pass for å komme inn i den tyrkiske okkuperte delen av Nicosia
Street art har blitt en større del av bybildet i flere byer på Kypros. Gamlebyen i Paphos har gitt plass til ganske mange ulike kunstnere. Jeg synes gatekunst er en fantastisk kunstform. Politiske meninger, tanker, livet, realiteter og drømmer kommer til uttrykk på ulike måter i bybildet, uten å oppsøke gallerier. My Cyprus Insider har om gatekunst på Kypros og hva som er “must see”. Det kan du lese om her
En av de mest imponerende bygningene i denne delen av Nicosia, er Moskeen Selimiye, som opprinnelig var en gotisk katedral kalt St. Sophia, som stod ferdigstilt i 1228. I 1570 ble St. Sophia Cathedral stormet av Ottomanske soldater som drepte biskopen og kastet ut av som hadde med Kristendommen å gjøre. 15 september 1570 var den første fredagsbønnen og det samme året ble to minareter bygget.
Kypros er delt, men håpet om et forent Kypros lever! Hvordan fredsforhandlingen går kan du lese her
Dette stedet liker jeg veldig godt! Ikke langt fra moskeen ligger Biblioteque er et restaurert bibliotek som i dag er en restaurant en herlig atmosfære. Du kan sitte inne eller ute i den lille sjarmerende gaten, under himmelen av paraplyer
På Biblioteque var det flere retter som lett kunne gjøres veganske. Jeg fikk udon nudler og grønnsaker – nom nom!
Tyrkisk kaffe og kart…vi planlegger resten av reisen…
Büyük Han – En gammel skysstasjon for karavaner fra 1572. Det sies å være en av de flotteste bygningene på Kypros. Under britisk styre ble den i en liten periode ble den brukt som fengsel. I dag er det restauranter og små butikker med håndverk og diverse, som holder til der
Noen av de flotte, men også forfalne bygningene og sjarmerende dørene i Nicosia
Dette var en liten del av Nicosia.. Flere turer hit blir det ihvertfall!
Resten av reisen får du lese om i neste bloggpost…:)
B3CA190F-BC09-4689-BBE5EB3C8D19F261-CCE237EB-9368-4A96-AE9B41A6CFA974A6

One Reply to “En liten smakebit av Nicosia – verdens siste delte by”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.