Camping i Troodosfjellene

Camping i Troodosfjellene

Helt siden vi reiste fra Norge har jeg kjent et savn etter friluftsliv – å telte på fjellet eller i skogen. Sitte rundt bålet. Lage mat på bålet. Lange turer. Sekk på ryggen. Piknik i naturen. Det er noe av det som gjør meg virkelig lykkelig! I helgen fikk jeg med meg mannen på å telte i Troodosfjellene – wohooo!!

Troodos er den største fjellkjeden på Kypros. Den ligger i midten av øya og strekker seg over mesteparten av vestsiden av Kypros. Den høyeste toppen heter Olympos og er 1952 m.o.h. I fjellene finner du mange av de små sjarmerende og pittoreske fjelllandsbyene, som f.eks Omodos, Kakopetria og Lefkara for å nevne noen. Det er også mange fjellhoteller, vingårder, flotte klostre, bysantinske kirker og venetianske broer i Troodos. Det er lett å glemme at Kypros har et så flott område når man er her på ferie og tenker sol, strand og bading. Men, det er absolutt verdt å ta en dagstur til fjellene, både på sommeren og på vinteren. Når man kjører innover fjellene, kjennes duften av furutrær, sedertrær og frisk kjølig luft. Noen ganger sitter jeg med hodet ut av vinduet, som en hund hahaha! Vi hadde selvsagt med oss hunden vår, King på telttur også. Lykke rett og slett!

Å sitte i hengekøyen med King ved min side…ahhh..lykke! Hengekøyen heter forresten “Ticket to the moon” og er fra Chillout i Oslo. Jeg fikk et gavekort der i julegave en gang fra GoXplore – da jeg jobbet der.

Hjemme i Norge ligger alt det fine friluftsutstyret mitt og ekspedisjonsteltet vårt også. Derfor bestemte vi oss for å kjøpe noe veldig billig her. Tenkte det var like greit til vi får ordentlig utstyr her. Satte opp telt, god oppblåsbar madrass til å sove på, soveposer, puter og pledd. Fant et perfekt sted for hengekøya med utsikt utover skogen og fjellene. Lykkefølelsen sildret gjennom kroppen. Skogen. Lukten. Stillheten. Fuglekvitter. Piknik. Et glass vin. En hund som løper fritt rundt og snuser, og kommer tilbake for å ligge i fanget og kose. Vet du hvorfor luften i skogen gjør deg glad? Det er ikke bare den psykologiske kraften naturen har på oss, men også den fysiske – det er stoffene vi puster inn fra de eteriske oljene fra skogen og bakteriene som lever på plantene, som har en positiv innvirkning på stresshormoner, pust og hjerte. Du kan lese mer om det her

Vi vandret litt rundt, spiste og koste oss maks! Kvelden kom og solen gikk ned. Og TÅKEN kom…ja, ganske fuktige skyer veltet over tretoppene. Tenkte ikke så mye over det…før vi skulle gå inn i teltet for å legge oss. Der var alt vått!! Hahaha! Sånn går det når man kjøper et telt som mest sannsynlig er ment på stranden…eller leketelt i hagen kanskje? Hehe! En teltduk og massiv luftfuktighet = vått. Vi bestemte oss ganske raskt for å pakke sammen og kjøre hjem. Men, det gjorde ingenting fordi vi hadde hatt en så fin dag ute i fjellet uansett. Vi kommer tilbake, men neste gang med det ordentlige teltet

Avslutter med: “Do more of what makes you happy”. Det har jeg tenkt til ihvertfall:)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.