Homemade with love

Homemade with love

Jeg elsker essensielle oljer! Og jeg er opptatt av at det jeg smører på huden er naturlig og rent. Her er noen av mine favorittskrubber

Kaffeskrubb med kokosolje og Frankincense olje

Denne kaffeskrubben er utrolig deilig for huden og lukter fantastisk godt! Du trenger kaffe, kokosolje og en eller flere essensielle oljer. Børsten bruker jeg til å børste av kaffen etterpå, slik av de ikke går i sluket. Det er egentlig en tørr-børste, som brukes på tørr hud for å bedre sirkulasjonen og børste vekk døde hudceller. Den er fin å bruke i før du smører deg inn også. Fyll halve glasset med brukt filterkaffe (hvis du samler på kaffen i filteret istedenfor å kaste den, kan den også brukes i jorden til noen av plantene dine) Hell på kokosolje (jeg bruker Biona organic luktfri) til det blir sånn passe flytende.Bruk noen dråper essensielle oljer av de du tror passer sammen med kaffe. Jeg liker veldig godt Frankincense fordi det gir god rund lukt av tre og sammen med kaffe passer det perfekt. Litt sånn som “hyttelukt” haha! Jeg elsker det! Men, kanskje ikke lukten du smører deg med før du skal på fest! Passer bedre for en kveld med et glass rødvin, sjokolade og peis.

Frankincense olje er kjent for å være “kongen” av essensielle oljer fordi den har så utrolig mange egenskaper. Essensielle oljer har jo vært kjent i flere tusen år for sine helbredende egenskaper. Vi har bare så lett for å tenke at de kun er til aromaterapi, men de kan brukes til så utrolig mye! Denne oljen er fin for blant annet å forbedre arr, minske rynker og strekkmerker, eksem og kviser. Den er også antiseptisk og virker betennelsesdempende. I tillegg kan den være bra for de med høyt blodtrykk når den inhaleres. Dette er bare noen av fordelene. Frankincense kan du lese mer om her

Det er en veldig god følelse å bruke naturlige produkter! Når huden er kroppens største organ er det klart at noe av det vi smører på kroppen tas opp i kroppen. Derfor liker jeg å bruke produkter som er naturlige og som er bra for helse og velvære. Du kan lese mer om helsemessige fordeler med essensielle oljer her

Saltskrubb med kokosolje og lavendelolje

Ahhh…det er så utrolig mange deilige naturlige produkter du kan lage! Jeg har i vinter hatt en skrubb og olje med “Wild Orange” essensiell olje, som jeg også har gitt til de som har vært på besøk. Men, nå som jeg er mer i solen, er jeg litt forsiktig med sitrusoljer. Sitrusoljer i solen kan gi hudskader. Det går fint om du gjør det på ettermiddagen og ikke går i solen før dagen etter. Nå har jeg byttet til Lavendeloljen, som virker beroligende, helende på huden og lukter veldig godt. Jeg bruker flere dråper i en liten krukke. 7-10 dråper. Her er det bare å prøve seg frem.

Her prøver jeg meg frem med uliker typer.. Jeg har lenge brukt kokosolje og saltskrubb, samt kokosolje som bodylotion på huden, men med essensielle oljer gir det en helt fantastisk følelse! Og tanken på at rene oljer fra naturen trekker inn i huden min, gjør godt..

Du trenger selvsagt ikke bruke himalayasalt, du kan bruke havsalt, sukker eller kaffe.

Bare å prøve seg frem!

Kos deg med din egen lille spa-avdeling 🙂

Ønsker deg en “scrubalicious” dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.