En skjult perle i Polis og gatevandring i Kathikas

En skjult perle i Polis og gatevandring i Kathikas

En skjult perle av en cafe blant gamle stenbygninger og bysantinske kirker. Forfalne og sjarmerende biler. Bygninger fra en svunnen tid – Her er en liten fotodagbok fra Polis og Kathikas

Den nydelige bakgården til Art Cafe Kivotos fylt av urter og blomster

Det er noe veldig sjarmerende med gamle bygninger som ikke er restaurert

Da vi vandret rundt omkring i Polis, fant vi flere gamle biler, som denne…

Midt på torget står kirken Agio Nicolaos blant koselige tavernaer og kafeer


Rådhuset i Polis

Den gamle bysantinske kirken Agia Kyriaki med oliventrær rundt..

På vei til Polis dro vi innom Kathikas, som av mange turister bare blir passert på vei til Afrodites bad, Polis eller Latchi. Det er absolutt verdt å stoppe og vandre litt rundt i denne lille landsbyen, som er blant annet er kjent for drueproduksjonen sin. Hele Paphos-distriktet er kjent for alle vingårdene sine. Vingårdene tilbyr som regel gratis vinsmaking til angitte tider. Det beste er å sjekke nettsiden eller Facebooksiden til vingårdene for info. Dette får du lese mer om i et annet innlegg.


Hovedkirken “Panayia Evangelistria” troner i midten av landsbyen


Her går livet sin vante gang blant de tradisjonelle kypriotiske steinhusene..

Kathikas er en liten og koselig landsby med noen få restauranter og kafeer. Vi stoppet for en enkel lunsj på Araouzos Tavern -The house of Tastes. Nå spiste vi en enkel lunsj, så jeg skal ikke si så fryktelig mye annet om maten, enn at den var enkel. Stedet derimot – det var en nydelig steinbygning innredet med krukker, gamle fotografier, massive tredører, ildsted og en fin sitteplass ute! Jeg liker så godt lukten av peis…så jeg satt meg her mens vi ventet på maten..

På ettermiddagen var det et arrangement til inntekt for Paphiakos – Animal Welfare. Dit dro vi for å støtte en god sak, og for å kjøpe noen veganske delikatesser! Jeg hadde bestilt vegansk mat på forhånd av en jeg møtte for noen måneder siden, som driver eget cateringfirma med fokus på ren og lokal mat. Han hadde en egen stand der med hjemmelagd mat. Jeg ble selvsagt veldig glad da jeg så den lille lappen der det stod: “VEGANMAT – Bare spør!” Jeg fikk med meg deilige veganske rundstykker, appelsin og ingefær syltetøy! Nam!  Det blir jo bare flere som ønsker å kutte ned på animalske produkter, eller gå helt over til et vegansk kosthold.

          

Nå fikk jeg så lyst på en brødskive med appelsin- og ingefærsyltetøy, at jeg avslutter:)

Ønsker deg en nydelig dag!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.