Kaldt i Norge? Her er noe å varme seg med

Kaldt i Norge? Her er noe å varme seg med

Nå er sommeren kommet til Kypros med sol og rundt 25 grader på dagen. Det er så utrolig deilig! Mannen er i Norge og jeg fikk akkurat en melding hvor det stod at han frøs noe veldig. Og her om dagen fikk jeg bilde fra broren min som viste snøfall. Da tenkte jeg at jeg skulle dele noen av mine varme favoritter siden den varme våren ikke har kommet til Norge enda.

Disse drikkene har jeg kost meg masse med når det har vært litt kjølig her. 
Kakao med peppermynteolje

Koko dairy free melk med økologisk kakaopulver. I kakaoen har jeg ren økologisk peppermynteolje. Det gir en veldig god smak, godt for magen og selvsagt lukter herlig. Det er ikke alle essensielle oljer som kan brukes i mat og drikke. Pass på at det står spesifikt at den er spiselig. Peppermynteolje i vann gir en frisk smak og er god for å roe ned magen om du som meg har spist mye fiber.

Jeg har kjøpt en bok om essensielle oljer som heter “Essential Life”. Her står det mye spennende om egenskapene til de ulike eteriske oljene. Det man kanskje ofte tenker på når det gjelder essensielle/eteriske oljer er at de brukes i aromaterapi eller som duft på et spa, men de har så mange forskjellige bruksområder! Derfor jeg gleder meg til å lære mer. Jeg elsker disse små flaskene med rene lukter. Jeg bruker f.eks et par dråper “wild orange”  i kokosoljen som jeg smører på kroppen. Herlig frisk lukt og helt naturlig. De siste gangene vi har hatt besøk har jeg laget små krukker med kokosolje blandet med ulike oljer til gjestene våre. Det er en fin liten gave å få. Jeg bruker en kokosolje som ikke lukter noe særlig, slik at det ikke blir en merkelig blanding. En lukt kan jo sette i gang fysiologiske prosesser. Dette er selvsagt når det gjelder noe som lukter vondt, sant? Man kan brekke seg av en lukt. Men de gode luktene setter i gang noe de også. Velvære. Ro. Glede. En lykkefølelse faktisk!

Her kan du lese mer om essensielle oljer; https://draxe.com/essential-oil-uses-benefits/

 

Kokosmelk med ingefær og gurkemeie

Ingefær er helt fantastisk i både mat og drikke. Godt for fordøyelsen, beskytter mot forkjølelse og bekjemper betennelser, kvalme, bedrer blodsirkulasjonen og generelt sett er godt for immunforsvaret. Gurkemeie har også lenge vært antatt å ha betennelsesdempende virkning. Det er vel usikkert hvor mye som faktisk må til for at kroppen nyttegjør seg det aktive virkestofffet curcumin, men det skader ihvertfall ikke å prøve om du kjenner at du brygger på noe. Jeg koker vann med oppskåret ingefær og lar det småkoke lenge. Jo lengre, jo sterkere. Jeg liker den sterke smaken, så hos meg får det gjerne stå i en time eller to. Varm kokosmelk sammen med ingefærvannet og ha i et par teskjeer med gurkemeie. Du kan også søte det hvis du vil det. Eller du kan ha ren ingefærte uten kokosmelk. Godt det også.

 

Peppermyntete med sitronolje. Eller ingefærte med sitronolje. Mmmm….Barre å nyte!

Ønsker deg en fin kveld med varme drikker mens du venter på sommeren! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.