Tacofredag på Kypros

Tacofredag på Kypros

Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å skrive så mye om mat, men jeg tror kanskje jeg er litt over gjennomsnittet glad i mat! Og når jeg blir inspirert selv, så bobler jeg litt over. Dette har jeg så lyst til å dele. Tacofredag uten kjøtt! Og det smaker helt fantastisk!

Jeg er ikke den som reiser til et annet land for å spise det samme som hjemme. Når jeg reiser vil jeg gjerne spise lokal mat, prøve nye retter og finne frem til steder som har fått bra anmeldelser på f.eks TripAdvisor eller Happy Cow.  Men det er litt annerledes når du bor i utlandet. Plutselig savner jeg ting jeg aldri ville trodd. For eksempel mannens taco! Jeg kan ikke skryte på meg å ha en mann som lager veeeeldig mye mat, men taco og søndagsfrokoster er han god på. Og i dag fikk jeg skikkelig lyst på taco!

Derfor har jeg veganisert Tacofredag! For de som har lyst til å spise litt mindre kjøtt, men allikevel vil beholde smaken, er dette et veldig godt alternativ. Det var så likt kjøtt at jeg tror nesten jeg kunne lurt mannen;) Nesten. Om du lurer på hvorfor jeg både lager noe som smaker og ser ut som kjøtt, er det fordi jeg har tatt et etisk valg. Jeg ønsker å ikke å spise dyr eller støtte en industri som jeg mener har tatt ville veier. I tillegg er det noe jeg kan gjøre for miljøet. Jeg har likt både smak og lukt av kjøtt, men jeg har tatt et valg. Et valg som føles riktig for meg. Det er egentlig et paradigmeskifte. Alt har endret seg. Jeg ser ikke på kjøtt slik jeg gjorde tidligere. Jeg er gift med en som elsker kjøtt og det er hans valg, på samme måte som jeg har tatt et valg. Vi opplever ikke store utfordringer i hverdagen. Eneste forskjellen er at han spiser litt mindre kjøtt enn tidligere, og han spiser sunnere. Nå betyr ikke vegansk nødvendigvis sunt, men det kan være det. Om du spiser nok av grønnsaker, bønner, linser, nøtter, frukt og korn.

Ost hører med til taco! Jeg har et lite lager med veganske oster, som veldig smaker godt.

Denne soyaen bruker jeg som erstatning for kjøttdeig. Den har ganske lik konsistens. Jeg bruker en terning grønnsaksbuljong i en kopp og heller over soyaen. Der får den stå og svelle en stund, før den går i stekepannen med tacokrydder og bønner. Du kan også bare bruke bønner og moste kikerter, hvis du vil. Det er mye forskjellig forskning på soya. Noen mener det er sunt, andre mener det er usunt. Det er ikke lett å bli klok på. Men vi kan jo kanskje se på land der de spiser mye soya? Nå spiser ikke jeg soya så ofte, rett og slett fordi jeg ikke har laget så mange retter med det. Du kan forresten finne mange gode oppskrifter på The Buddhist Chef – en av mine favoritter. Ta en titt: http://www.thebuddhistchef.com/


Nå skal tacoen nytes ute i sola:) Sånn ser det ut hos oss i skrivende stund..

Ønsker deg en fin fredag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.