Å skape stemning

Å skape stemning

Å skape stemning er noe jeg er veldig glad i, og det gleder meg enda mer å dele det med noen som setter pris på det.

Det handler ikke bare om det estetiske, men også om å skape en stemning som gjør at du er mer til stede her og nå.

Stemning er så viktig! Bare tenk på det. Stemningen når du sitter foran peisen med en god bok. Når du går i skogen etter at det har regnet og kjenner lukten av våt skog. Du plukker kanskje med deg noen kongler eller kvister, som minner deg om stemningen i skogen. Skjellene fra stranda som du er så glad i, ligger kanskje på en hylle, eller blir brukt som pynt på bordet, for å skape igjen en stemning fra et sted du er glad i. Eller bordet ute i hagen som er dekket med mat og drikke mens grillukten kommer sigende. Piknik ute på svaberget med en varm bris og lukten av saltvann. DET er jo ofte øyeblikk hvor du er helt til stede.

Gjennom å åpne sansene sine, er det enklere. Det høres kanskje litt rart ut, men jeg opplever i hvert fall at når jeg er bevisst på hva jeg ser, lukter, smaker, hører og føler – DA er jeg mer til stede i øyeblikket.

Ofte tenker vi på fortiden eller fremtiden, hva som har vært, og hva som skal skje. Det er så lett å leve “der fremme” slik at vi glemmer her og nå. Derfor er jeg opptatt av å skape stemning! Fordi det er så mye mer enn bare noe som er pent å se på. Det er en invitasjon inn i en liten sanseverden. Du kan velge å servere indisk mat på en hvit tallerken og se på TV, det er koselig det innimellom, men du kan også dekke et bord til en indisk aften med glade farger, lykter og indisk musikk….Det tar deg kanskje et øyeblikk tilbake til India om du har vært der, men mest sannsynlig så nyter du både mat og stemningen bedre.

Å skape stemning er å skape rom for øyeblikk av lykke…;)

Ps. Bildet øverst er fra en kveld i hagen. Bilde nr to er fra en deilig søndag med fyr i peisen, reiseinspirasjon og god te. Det blir litt kjølig her på vinteren også. Vel, akkurat her vi bor ved kysten blir det aldri så kaldt at det er minusgrader. I Troodos-fjellene legger snøen seg og man kan stå på ski. Bilde nr tre er litt av frokosten jeg inviterte til da vi hadde gjester hos oss. Det er chia-pudding. Chiafrø med kokosmelk og mango. Pyntet med fersk ananas, pasjonsfrukt og kokos-strø. Veldig godt og sunt! Kjør kokosmelk og mango i blender, før chiafrø tilsettes. La stå i over 10 min. Den kan godt stå over natten. Jeg gjør ofte det. Pynt rett før servering:)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.