3 enkle frokosttips – På vei mot en sunnere livsstil

3 enkle frokosttips – På vei mot en sunnere livsstil

Jeg liker så godt «På vei mot..». For meg betyr det at det gjør ingenting om jeg ikke gjør alt rett med en gang, for det er en del av veien det også.

Har du ofte tenkt «På mandag begynner jeg»? DA skal jeg ikke spise godteri, drikke brus eller spise noe usunt. Jeg skal ikke se så mye på tv, jeg skal ikke være så mye på Facebook osv. Alle disse «skal ikke» blir hele tiden en kamp. Jeg har prøvd så mange ganger på denne strategien. Det har alltid vært et mislykket forsøk, fordi jeg har hatt i hodet hva jeg ikke skal, istedenfor hva jeg vil og at jeg er på vei, slik jeg er nå. Jeg har også vært litt enten eller. Enten  spiser jeg veldig sunt eller veldig usunt. Nå føler jeg endelig at jeg er der jeg vil være. Etter at vi flyttet til Kypros har alle de små skrittene jeg har tatt frem til nå, blitt til store forandringer. Jeg har gått fra å kutte ned på kjøtt og andre animalske produkter, til å kutte de helt. For dyrene, for miljøet og for meg.

Mitt beste tips er å gjøre små forandringer. Alle de små forandringene, eller skrittene kan du si, utgjør til slutt en stor forandring. En forandring som du selv ønsker. Jeg deler mine erfaringer, og hvis du har lignende erfaringer, er sannsynligheten stor for at vi kanskje er mer like enn du tror.

For meg startet de små forandringene med dagens første måltid.

Jeg elsker chia, granola og smoothier! For meg er dette den beste hverdagsfrokosten. Det er også veldig enkelt. Jeg lager det alltid kvelden i forveien. Og gjerne flere av gangen, som settes i glasskrukker i kjølskapet. Pynt med kokosflak eller det du liker best.
Miks frosne bær, eller friske bær om du har det, i en blender sammen med kokosmelk, og et par dråper med vaniljeekstrakt. Hell over i en kopp eller skål og fyll på med chiafrø, rør rundt. Dagen etter har du en frokost som du kan spise hjemme eller som du kan ta med deg. Chia trenger ikke stå så lenge før de sveller. Du kan selvsagt gjøre det på morgenen også.
Granola er også utrolig enkelt å lage selv. Min favoritt er banangranola. Jeg har prøvd meg frem med ulike typer granola, og denne liker jeg best.

3 kopper havre

2/3 valnøtter

2/3 mandler/+brasilnøtter

1 ss linfrø

1 ss gresskarfrø

1 moden banan

1 ts. vanilje ekstrakt eller maple sirup

1 kopp kokosolje (Jeg bruker Biona Raw Organic – den er vegansk)

Bland alt det tørre sammen. Mos den modne bananen og smelt kokosolje. Røres sammen med en teskje vanilje ekstrakt eller maple sirup. Ha alt i en bolle og rør sammen m. Legges i et tynt lag på en stekeplate. Stekes i ovnen på 180 grader i ca 15-20 min. Du kan røre litt rundt underveis. Hvis du ikke rører blir det litt mer knasende klumper.

Smoothies kan du også lage kvelden i forveien. Jeg bruker små glassflasker som jeg setter i kjøleskapet,

Grønn monstersmoothie: spinat, grønnkål, kokosvann (eller kokosmelk – Koko dairy free, også vegansk), agurk, spirulina, ingefær. Her er det bare å prøve seg frem med ulike kombinasjoner.

Grønnsakssmoothie er supergod som drikke til chiapudding, frukt og granola!

Starter du dagen med dette, har du fått i deg både frukt, grønnsaker, frø, korn og nøtter.

Dette er for meg en perfekt start på dagen!

Ønsker deg mange gode frokoster fremover;)

PS. Lurer du på om du skal bytte ut melkeprodukter? Ta en titt her:http://www.godairyfree.org/news/dairy-free-benefits

Her er noen tips til hvordan bytte ut melkeprodukter: http://www.vegan.com/dairy-free/

Og hvis du lurer på hvorfor jeg skriver vegansk bak noen produkter, er det fordi det er produkter helt fri for noen form for dyremishandling, ikke bare fri for animalske produkter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.