Yurts in Cyprus

Yurts in Cyprus

Jeg elsker å reise! Men det betyr ikke nødvendigvis å reise så langt, selv om jeg har gjort mye av det også. Ofte kan man finne gode reiseopplevelser i nærheten av der en bor. Jeg synes mange ganger at de beste opplevelsene er rett og slett å gjøre mer av det som gjør deg glad. Det kan være så enkelt som en tur i skogen, eller ned til stranda. Ta med seg et pledd og pakke en piknikkurv med det du liker best. Det kan være en natt på et gardshotell eller en turisthytte. Det er så mange muligheter bare man ser de. Det er også en fin måte å støtte små og lokale firmaer. Å gi en opplevelse i gave er absolutt min favoritt. Både å gi det bort og å få det selv. Det blir til minner som varer. Og noen ganger gir jeg jo bort en opplevelse som jeg selv er med på. I mars hadde vi tre års bryllupsdag og jeg hadde lyst til å finne noe spesielt til oss begge. Jeg ble så utrolig glad da jeg fant dette fantastiske stedet! Yurts in Cyprus er et herlig øko-og dyrevennlig sted som tilbyr overnatting i mongolske telt eller ger, som er det mongolske ordet.

Yurts in Cyprus ligger nydelig til i en grønn ås på landsbygda i Simou, nord-vest på Kypros. På vei dit kjører du gjennom landskap dekket med appelsintrær og mandeltrær. Til min store glede stod mandeltrærne i blomst da vi var der i mars

Første som møter oss er en utrolig vennlig og varm fyr! Og gårdshunden som løper rett bort til King! Det er alltid best å la de møte hverandre frie, derfor slapp vi King løs og det fikk han være under hele oppholdet. Det er helt herlig å se hundene løpe fritt rundt omkring og leke med hverandre, for så å komme til teltet for litt kos innimellom. Eller for å se om han kan få smake litt av det som står på bordet! Den veganske mandelkaken er en av mine favoritter.

Eieren av stedet, Pawel Sikorski er en vennlig og varm fyr som lever litt off-grid. Han generer strøm til eget forbruk, slik at det er strøm i alle teltene, og mye av maten tilberedes av lokale matvarer. Det er tre vakre mongolske telt på eiendommen. “Nasu”, “Engke” og “Qadan” som er forskjellige størrelser og litt ulikt innredet. Pawel viser oss rundt og spør om vi vil oppgradere til en større yurt gratis. Den stod ledig og vi kunne få den om vi ville. Jeg elsker sånne positive overraskelser!

Vi bestemt oss for “Nasu” siden den lå litt høyere, og vi kunne nyte solnedgangen litt lengre fra terrassen utenfor. Resten av dagen koste vi oss med små rusleturer og champagne utenfor teltet. Jeg hadde pakket en piknikkurv med noen av mine favoritter. Frukt og hjemmelaget vegansk mandelkake med en liten vri. Oppskriften er ikke med gulrøtter, men jeg hadde noen jeg ville bruke før vi reiste.

Kakeoppskriften er fra “The Buddhist Chef” og den finner du her

“Livsnytere lever ikke lengre enn andre, men de lever bedre”

Jeg hadde booket vegansk middag til meg og kjøttmiddag til mannen, men til min store overraskelse valgte faktisk mannen vegansk han også!! Det varmet hjertet mitt, det! Pawel lagde en nydelig indisk rett av linser, bønner og grønnsaker. Du kan velge om du vil ha maten i teltet eller i huset. Vi valgte huset rett og slett fordi Pawel og Rene var så utrolig hyggelige å snakke med. Om du noen gang drar til Kypros, er dette stedet absolutt verdt et besøk. Jeg har i hvertfall lyst til å dra tilbake dit!

En unik opplevelse med gode minner, som vi tar med oss videre…

For de som har lyst til å lese mer om Yurts in Cyprus – Ta en titt her http://www.yurtsincyprus.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.