Veganske fristelser

Veganske fristelser

Her er et lite utvalg av veganske fristelser, som jeg har laget både etter oppskrift og eksperimentert selv. Noen er sunne og andre ikke så sunne…

Cappuccino vegan cups

Mmmm…disse var helt fantastisk gode! Nam! Cappuccino vegan cups lagde jeg etter “Lazy Cat Kitchen”. Oppskriften finner du her

Du trenger melkefri sjokolade (eller du kan lage det selv, se min oppskrift lengre nede), cashew nøtter, kokoskrem, vanilje-essens (eller naturlig vanilje), kakaopulver, pulverkaffe (jeg brukte økologisk filterkaffe) og maple syrup.

Det var veldig gøy å fotografere dem også, for ikke bare smakte de himmelsk, men de var så vakre på en litt uperfekt måte..

I dette innlegget er det en blanding av bilder som jeg har fotografert med kamera og knipset med Iphone

Himmelsk sjokladekake med kokoschips og bringebær

Jeg har prøvd meg frem med ulike typer veganske sjokoladekaker og de første jeg lagde ble ikke så gode. Derfor prøvde jeg meg frem selv. Og denne ble skikkelig saftig og god!

Ingredienser

0,5 dl kokosolje

1,5 dl sukker

1 banan (most)

Blandes sammen

1 ts bakepulver

1 ts natron (baking soda)

2 ts eplecidereddik

1 dl kokosmelk

0,5 dl mandelmel

3 dl speltmel

Røres godt sammen, slik at det ikke er noen klumper. Jeg brukte en hjerteform ca 20×20 cm. Stekes på 175 grader i ca 20 min.

Til glasur:

Hell saften fra kikertboksen (aquafaba) over i en bolle. Pisk til det stivner. Ha i et par dråper vaniljeessens

Smelt melkefri sjokolade og bland i. Rør forsiktig i. Jeg vispet og da ble det veldig tyntflytende, men like godt. Pynt med kokoschips og bringebær, eller det du liker av frukt og nøtter.

Cookies med kikerter


Mmmmm….Sunne kaker!!! Helt sant! Disse har jeg prøvd meg frem med ulike ingredienser ettersom hva jeg har i skapet.

1 boks kikerter (hell ut sausen og bruk den til sjokolademousse senere)

1,5 dl havremel (min favoritt er mandelmel)

1 ts bakepulver

3 sp kokosolje

1 sp peanøttsmør

Alt i en blender. Jeg pleier å ha noen hakkede nøtter i også. Det velger du selv. Stekes på 175 grader i ca 20 min

Mandelmuffins

Disse mandelmuffinsene var helt fantastiske! Oppskriften er inspirert fra “Buddhist Chef” – Mandelkake som du kan finne her

Jeg forandret litt på oppskriften og brukte mest mandelmel og litt vanlig mel, ikke margarin, men en god olivenolje. Også bruker jeg kokosmelk (noen ganger mandelmelk) istedenfor soyamelk. Og kokosolje til å smøre pannen. Egentlig kunne jeg skrevet at det er min oppskrift når jeg ser hvor mye jeg har forandret den, MEN inspirasjonen kom fra Buddhist Chef, og den første mandelkaken jeg laget var derfra.

Jeg håper mange prøver å lage kaker uten animalske produkter, fordi det er helt unødvendig når det finnes så mange gode alternativer.

Jeg sier som min mor sa; “Det er de beste muffinsene jeg har spist!”. Til og med mannen som ikke er noen kakemann, likte disse veldig godt. Når det er mest mandelmel, blir de ikke like fluffy som hvetemelmuffins. Men det gjør ingenting. Smaken er det viktigste.

Topping er vispet kokosmelk (sett en boks i kjøleskapet, hell av mesteparten av vannet og bruk det som er stivnet – det er det du visper) noen dråper med vanilje-essens og “Wild orange” essensiell olje fra DoTerra… Mmmmm…nam! Pynt med appelsinskall og kokosstrø.

Små Oreokaker

Denne oppskriften fant jeg på Vegan Outreach, og er fra “Bosh!” Du finner oppskriften her

Disse må ha en advarsel på seg! Haha! Hvis du har skikkelig lyst på noe søtt OG salt samtidig – lag disse! EN er nok til å dempe den “cravingen”.

Sjokoladehjerter med essensielle oljer

 

Jeg har alltid elsket sjokolade, og etter at vi kom til Kypros begynte jeg å prøve meg litt frem med ulike ingredienser. Disse er de jeg liker best! Du trenger dadler (gode, saftige), varmt vann, rå økologisk kakaopulver, kokosolje og en essensiell olje du liker, som er spiselig. Jeg liker peppermynte, appelsin eller sitron.

Her må du prøve deg frem med hva du liker…Lavendel kanskje? Jeg skal prøve det en gang også.

ca 10 dadler – fjern stener (bløtlegges i varmt vann i ca 30 min)

Hell av vannet, kjør i blender sammen med 1-2 sp kakaopulver, 1 sp kokosolje og et par dråper essensiell olje. Hell over i former og sett i kjøleskapet eller fryser. Voila! De smelter veldig raskt da..ihvertfall i varmen her.

Nicecream

For å lage “Nice cream” istedenfor “Ice cream” trenger du bare bananer og/eller kokosmelk og det du måtte like av frosne bær, kokos, sjokolade peanøttsmør, nøtter, kakao eller pittelitt spirulina med vanilje-essens. Sistnevnet er morsomt for type “Unicorn nice cream” – Her er to forskjellige unicorn-oppskrifter som jeg liker: Fastingonfruit og Popsugar

Vanilje-essens er fint å ha i de fleste versjonene. Frys bananbiter og kjør i blender sammen med diverse frukt – voila! Nicecream! Jeg har prøvd alle disse, men jeg liker ikke så godt bananversjonen, derfor går det mest i kokosmelk (den tykke, kremaktige delen…la stå i kjøleskapet til den blir kald og stivner – hell av -“vannet”, og visp i en kjøkkenmaskin til det blir krem. Bland inn det du har lyst til…Den hvite er blandet med vanilje og kokoschips – nam! Den mørke er kokoskrem, kaffe og melkefri sjokolade – utrolig god!

Dette er bare noen av mine favoritter…

Håper du blir inspirert til å prøve å lage noen av disse…

PS. Når du først har begynt å bake og lage godsaker uten animalske produkter, så er det ganske enkelt å bytte de ut. Se Dharmalivi på facebook for oversikter over hvilke produkter som kan brukes. Jeg har samlet en rekke bilder med info, som har hjulpet meg endel når det gjelder erstatninger for animalske produkter.

Lykke til:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.