I antikkens Athen på jakt etter veganske delikatesser

I antikkens Athen på jakt etter veganske delikatesser

Da vi booket reisen til Silver Island bestemte vi oss for å ha en dag i Athen først. Silver island yoga kan du lese mer om her. Vi valgte å bo sentralt med kort avstand til Akropolis – selve symbolet på Antikkens tid. Rett ved ligger den pittoreske gamlebyen Plaka med sine sjarmerende trange, bratte gater med cafeer, restauranter og små butikker. Vi brukte noen timer på å vandre rundt i historiske Akropolis med det berømte tempelet Parthenon – som ble ferdigstilt 432 f.Kr. Tempelet ble bygget for gudinnen Athene, som også byen er oppkalt etter. Tempelet var under restaurering da vi var der, så ingen bilder fra det. Det var helt fantastisk å vandre i antikkens historie og ikke minst beundre alle de ulike templene. Kanskje spesielt inngangspartiet Propylaea med sine massive søyler! Og det vakre tempelet Athena Nike. Fra Akropolis vandret vi rett ned i historiske Plaka med sin neoklassisistiske arktitektur, bysantinske kirker og arkeologiske steder

       
På vandring rundt i Plaka – der fant vi riktignok ikke en vegansk restaurant, men de satt sammen et måltid for oss bestående av mange små veganske retter. Helt perfekt! Utrolig hyggelig betjening og bra service!

Tavernaen Sissifos ligger i utkanten av Akropolis. De har også en takterrasse for de som ønsker å nyte utsikten mot Akropolis. Vi satt i den trange koselige gaten. Her ble vi ble sittende i timesvis og se på livet. Nyte livet, spise og skravle om alt og ingenting

På reisen fra Silver Island hadde vi en halv dag i Athen før avreise tilbake til Kypros. Om du ikke har lest innlegg her før, kan jeg anbefale deg å bruke HappyCow for å finne frem til vegetar/vegan-restauranter rundt omkring i verden. Der fant vi nemlig denne lille skatten av en restaurant!

Avocado – en vegetariansk og vegansk restaurant med en fantastisk meny! Menyen starter med “Dear Friends, did you know that by choosing Avocado today you are supporting a grand vision for our world? You are joining our dream for a positive community nourished by fresh, sumptuous, healthy, cruelty free food. Yes, it is possible to live well and eat delicious meals without harming other beings, especially animals. And yes, we can thrive by working together in a friendly environment based on fairness, upright ethics, and consideration. Through our choices together, we are creating a more harmonious world….” Utdrag fra Avocado

Jeg falt helt for visjonen deres og for den nydelige veganske maten!

Urtehagesalat, mango, grønnkålsalat, crispy tofu, rødbetejuice og en fantastisk digg sjokoladekake laget av avokado, kokosolje,mandler og dadler! Mmmm.. Mat for kropp og sjel!
   

   

Det er selvsagt mange restauranter som har veganske alternativer på menyen sin, men dette er en av de som kun har vegetar-og vegansk mat. Skal du til Athen, men ikke er vegetarianer eller veganer, anbefaler jeg deg å prøve dette stedet…om det så er kun for kaffe og kake – gjør det! Jeg kunne faktisk ønske at flere anbefalte meg grønne alternativer da jeg selv spiste kjøtt og animalske produkter, fordi det er en helt ny verden av smaker og renhet. Jeg er egentlig litt overrasket over at jeg ikke har spist mer vegetarmat eller vegansk mat tidligere i livet mitt. Ikke har jeg stilt så mange spørsmål ved det jeg har spist heller. Eller hvorfor. Hvorfor spiser vi så mye kjøtt egentlig? Eller miljøkonsekvensene av kjøttproduksjon. Har du ikke stilt spørsmål før ta en titt på denne TEDx talk’en av Melanie Joy – professor i psykologi og sosiologi her. Jeg har trodd at jeg har valgt etisk ved å unngå enkelte matvarer, og ved å kutte ned på kjøttforbruk. Det er en start ihvertfall. Jeg hadde aldri trodde at jeg skulle bli veganer! Men, det er det beste jeg har gjort! For samsvar mellom mine verdier, meninger, holdninger og kjærlighet til alle dyr – ikke bare i kategorien “kjæledyr”, eller truede dyrearter. Det er det beste jeg har gjort for meg selv, for helsen min og for mannen sin, som nå spiser mye sunnere enn tidligere. Og det er en av mine måter å bidra miljømessig. Alle kan gjøre litt. Og små skritt og små forandringer, blir etterhvert til store forandringer. Det handler heller ikke om å gjøre alt perfekt. Bytt ut noen kjøttmåltider. Prøv noe vegansk på menyen.

  
Utsikten fra leiligheten
Dette var et helt perfekt sted å bo i Athen. Med utsikt mot Zeus tempel og noen få minutter å gå til Akropolis, Parthenon og Plaka. Acropolis Luxury suite eies av en familiemann som har pusset opp noen leiligheter som han leier ut til turister, og har dermed skapt seg en ny karriere etter det økonomiske fallet til Hellas. Det var litt mer i vår ånd istedenfor en internasjonal hotellkjede. Hvis du skal til Athen, er dette stedet et godt valg.

Min venninne tok dette nydelige bildet av meg foran tempelet Erektheion på Akropolis

– Jeg fikk et lite solkyss på et magisk sted…

Ønsker deg en nydelig dag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.