Et magisk sted

Et magisk sted

Blant flere tusen års kalsteinsformasjoner, finnes et magisk sted.

I utkanten av Akamas nasjonalpark ligger Avakas Gorge – en flere kilometer lang fjellkløft


Hvor ofte strekker du deg? Sånn ordentlig…med dyp pust? Det føles utrolig godt! Og nesten magisk på et sted som dette..

Både mannen og jeg er ikke så fryktelig gode på å følge kart. Begge kan finne på å reise et sted uten å vite hvor vi egentlig skal dra. Ofte så tar det oss på uventede eventyr, mens andre ganger blir vi irriterte….Hvis vi er like sikre på hvilken vei vi skal ta, er det gjerne motsatt av hva den andre tenker. Vi finner jo frem til slutt, og veien er endel av målet. Men noen deltagere på “Amazing race” eller noe sånt, har vi begge innsett at vi aldri kunne vært med på! Veien ble endel av målet på denne turen ihvertfall! Vi gikk i en time oppover og innover i fjellet, og glemte helt å ta av der vi skulle. Mest oppover, i følge mannen. Haha! Han var ganske sikker på at jeg hadde lurt han, bare for å gå litt lengre enn den planlagte turen..som ikke var så planlagt. Men vi fikk en veldig fin tur!

Kypros har en jaktsesong og steder der det ikke er lov å jakte, men så ligger det både hylser rundt omkring og skiltet er gjerne skutt på. Man må humre litt fordi det virker rett og slett ikke så strengt her. Det er så mange steder der det står parkering forbudt, men alle parkerer der allikevel. Om kyprioterne møter hverandre på veien når de kjører, har vi opplevd mange ganger at de stopper midt i veien for å snakke med hverandre. Smiler og ler mens de vinker deg forbi.


Noen ser ikke ut til å være like fornøyd med jaktforbudet…haha!


Hvis vi hadde fulgt kartet, ville vi ikke ha sett denne vakre lille kirken “Agia Matrona”, som absolutt var verdt et besøk

Til slutt kom vi frem til parkeringsplassen der alle parkerer for å gå inn til Avakas. Det tar kun ca 15 min å gå inn, og det er lett fremkommelig. Avakas gorge ligger helt i utkanten av Akamas nasjonalpark. Avakas gorge er et av Kypros naturlige underverk. Det er en fjellformasjon av blant annet kalkstein, som ble formet for flere tusen år siden. En 3 km lang dal med imponerende kalksteinsvegger opptil 30 meter. For et fantastisk sted! Hit skal vi dra flere ganger!


Ser du trollet? 


Magisk stemning…

Et lite stykke fra inngangen, ligger det en restaurant på en fjelltopp med utsikt utover middelhavet. Her tok vi en liten drikkepause før vi satte beina fatt på returen. Restauranten Viklari Peyia tar ikke kort, så her er det lurt med kontanter. Det er ofte lurt å ha på Kypros for mange av de litt avsidesliggende stedene tar ikke kort. Det gjelder også mange små butikker og cafeer. Verdt å nevne av restauranten er en frokost/brunch/sen lunsj – restaurant og stenger kl 17.

Er det ikke vakkert? Vi gleder oss til å ta med venner og familie hit når de kommer på besøk til Kypros..

Vi har ikke bodd her i ett år en gang, men vi har hatt flere gode venner på besøk og familien selvsagt, som har vært her titt og ofte:)

En dag skal vi dra hit for en sen lunsj og få med oss solnedgangen på dette magiske stedet…

Ønsker deg en fin kveld:)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.