Home away from home

Home away from home

Valget vårt falt på Kypros av mange grunner. Jeg falt for de varme og gjestfrie menneskene jeg møtte da jeg var på en yoga retreat i Tochni – en liten vakker landsby mellom Larnaca og Limassol. Kypros har det meste en naturelsker kan tenke seg – nasjonalparker, strender, grotter, fjell, lukten av barnål i skogen, appelsintrær, mandeltrær, bananpalmer, granatepletrær og fikentrær for å nevne noen. Det er så deilig å ha tilgang på så mye frisk frukt, som ikke har reist verden rundt. Og selvsagt været!! Kypros har et fantastisk middelhavsklima med over 300 soldager i året. Sommeren er stort sett uten regn, men med høy luftfuktighet, og det er milde regnfulle vintre.

Kypros er en vakker øy med snøkledde fjell om vinteren, små pittoreske landsbyer, men også større byer med en herlig blanding av ny og gammel arkitektur. Sandstrender og små laguner med krystallklart turkis vann. Perfekt for snorkling, dykking, svømmeturer og kajakkpadling. Nasjonalparker med fine turmuligheter og beskyttede områder som Lara beach i Akamas, hvor havskilpadder kommer opp for å legge egg.

Kypros er den tredje største øya i Middelhavet. Det er et fredelig sted å bo og regnet som et av Europas tryggeste land, til tross for konfliktene som har ført til at øya er delt i to. Den gresk-kypriotiske delen og den tyrkisk-okkuperte siden – Nord-Kypros, som er en egen republikk uten at den er anerkjent av FN. Forhandlinger om å gjenforene øya har pågått side 1974, men uten at de har lyktes.

Kypros er delt inn i fem distrikter: Famagusta, Kyrenia, Larnaka, Nicosia, Limassol og Paphos. Vi bor i Paphos, som både er et distrikt og en by. Paphos er et mekka for de som er interessert i historie. Alt fra Afrodites fødested og tempel, til utgravninger fra antikkens tid. Paphos ble i år utnevnt til European capital of culture 2017. Kypros har også flere arkeologiske utgravninger, kirker, landsby, arkitektur og fjell som er oppført på UNESCO world heritage sites. Ønsker du flere tips til steder som er verdt et besøk, se her: http://mycyprusinsider.com/

Det er så mye å se og oppleve av denne øya…Ikke så rart vi har forelsket oss. I morgen får dere se litt mer av hvordan vi bor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.